Новини

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ БАЛЧИК - ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО

Във връзка с промяна на приложимата нормативна уредба и констатирани препратки към наредби по подмерки от ПРСР 2014-2020, включени в СВОМР на СНЦ „МИГ Балчик - Генерал Тошево“, за които с измененията в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП) отпада правното основание за издаването им /чл.9а/, екипът на СНЦ „МИГ Балчик - Генерал Тошево“ подготвя промяна на Споразумение за изпълнение на Стратегията за ВОМР № РД 50-35/20.04.2018г.

В описанието на подмерки от ПРСР има препращане към Наредби по съответните подмерки на национално ниво от ПРСР 2014-2020 г. В тази връзка, се предлага за одобрение от Общото събрание на проект за ПРОМЯНА НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР на СНЦ „МИГ Балчик - Генерал Тошево“ /приложен/. Освен това са отстранени някои незначителни технически грешки и е внесено, на база на консултациите с потенциалните бенефициенти и засиления интерес на местна общност към някои мерки, предложение за Обществено обсъждане на финансовите параметри на проектите по мярка 4.1 и 6.4.

Предложения и становища във връзка с проекта за изменение на Стратегията за ВОМР на СНЦ „МИГ Балчик - Генерал Тошево“ ще се приемат в писмен вид на електронен адрес: migbgt@abv.bg до 16:00 часа на 14.05.2018 г.

Направените предложения ще бъдат взети предвид при формирането на окончателния вариант на промяната в Стратегията, който предстои да бъде приет от Общото събрание на 14.05.2018г., насрочено за 16.05.2018 г.

Документи

  • Община Балчик
  • Община Генерал Тошево